Stomme kut gejammer uit de minaret

In navolging van mijn post over de stomme kut kerk klokken, nu een berichte over een andere groep herrie makers. Want die willen we natuurlijk niet discrimineren.

Nu woon ik toevallig recht tegenover een moskee. Eens per jaar hebben ze een groot feest, met de slechtste muziek die je ooit hebt gehoord, en iedere vrijdag is het een enorme parkeer chaos om de deur, maar verder geen last van.

Ik vond het zelfs wel leuk om een beetje een Efteling gevoel te hebben als ik het raam uit keek. Ik beschouwde de moslims als een soort christenen, maar dan iets minder irritant, want geen kerkklokken.

Krijg ik vrijdagochtend een pamflet door de brievenbus geduwd, waarop te lezen valt dat ze twee maal per dag willen gaan oproeptoeteren tot gebed. Zie hieronder.

What The vliegende Fuck. Hoezo oproepen? Hoezo via luidsprekers aan de minaret? Godver-de-godver. Dat had ik niet van ze verwacht.

Hebben die lui geen mobieltje, of internet? Ik vind overigens dat je als vrome moslim zelf moet zorgen dat je op tijd bij de moskee bent, maar dat terzijde.

Nog geen uur later hoorde ik een afgrijselijk gegil. Ik dacht dat er een moslim met zijn baard klem zat tussen de draaideur van de moskee, of zoiets. Maar het duurde een beetje te lang, en de moskee heeft helemaal geen draaideur.

Bleek het dus die oproep tot gebed te zijn. Gelukkig hadden ze in het pamflet een vertaling gezet van de tekst.

Blijkt dat die lui verkondigen dat allah de enige echte god is, en dat mohamed de enige echte profeet.

Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Allah bestaat niet. Is gewoon verzonnen. Sprookje. En Mohammed was een gewone knul die zijn brood verdiende met sterke verhalen vertellen, net als die knakker Jezus. Het verhaal is vervolgens voor politieke doeleinden herschreven en geworden tot wat het nu is.

Dat is wat ik geloof en ik wil hun visie dus niet in mijn woonkamer moeten aanhoren. Anders voel ik mij sterk genoodzaakt om in hun gebedshuis te komen uitleggen hoe het dan wel zit.

Uiteraard heb ik meteen bezwaar gemaakt en de nodige instanties achter de broek aangezeten, dus het valt nog te bezien hoe dit afloopt.

Wordt vervolgd.

Stomme kut gejammer uit de minaretadmin
00

Leave a Reply

Your email address will not be published.