Rode, gele, of groene paprika soep

Hier een recept voor heerlijke romige paprika soep. Het recept heb ik zelf gedestilleerd uit diverse recepten op internet en het was al meerdere malen een doorslaand succes op kerstdiners en dergelijke aangelegenheden.

Met het kiezen van de kleur van de paprika’s bepaal je de kleur van de uiteindelijke soep. Zodoende kun je de soep precies afstemmen op het palet van je diner. Daarnaast hebben de verschillende soorten paprika invloed op de uiteindelijke smaak.

Wat nog leuker is, is als je twee verschillend gekleurde soepen maakt en die op creatieve wijze serveert. Zie foto. Echt een soep-flip maken gaat niet, want daar is het iets te vloeibaar voor.

Onderstaand recept is bedoelt als monochromatisch voorgerecht voor 4 personen. Of hoofdgerecht voor twee personen.

Ingredienten:

– 4 paprika’s van gelijke kleur
– 1 grote ui, of twee kleintjes
– 1 teentje knoflook
– 1 bouillonblokje (groentebouillon voor de vegetariërs)
– 1 halve eetlepel olijfolie
– 800ml water
– 250ml room of slag room
– Zout
– Peper
– Dille
Benodigdheden:

– Koekepan, braadpan of wok
– Soep pan
– Blender
– Zeef
– Knoflookpers

Werkwijze:

– Snij de paprika’s en ui grof in blokken en bak ze 8 a 10 minuten.
– Voeg water en het bouillonblokje en de geperste knoflook  toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
– Laat het geheel flink afkoelen, want het blenden van warme vloeistoffen kan gevaarlijk zijn.*
– Giet het geheel in een blender en pureer tot het helemaal glad is.
– Giet de soep door een zeef in een soep pan. Beetje helpen met een lepel.
– Voeg de room en naar smaak zout en peper toe en warm de soep 5 a 10 minuten.
– Serveer de soep met een beetje dille er op.
– Als de soep het hoofdgerecht is, serveer het dan met stokbrood en salade.

Handig bij uitgebreide diners is dat je deze soep ruim van tevoren kunt maken en alleen het opwarmen vlak voor het serveren moet doen.

Smullen maar…

* Deze stap sla ik altijd over, maar ik ben niet verantwoordelijk voor de gevolgen als je dat ook doet.

Rode, gele, of groene paprika soepadmin
00

Leave a Reply

Your email address will not be published.