Meatloaf

Jullie weten allemaal dat ik vegetariër ben, maar zo eens in de maand zondig ik en dan is het onderstaande recept één van de opties.

Vandaag een recept voor een typisch Amerikaans gehaktbrood. Mijn moeder maakte dit vroeger eens per jaar en ik was er altijd dol op.

Het recept is bedoeld voor vier Nederlanders, of twee Amerikanen, of één Dirk.

Benodigdheden:
– 400 gram rundergehakt, bij voorkeur biologisch
– 2 a 3 middelgrote uien
– 1 rol beschuit
– 2 eieren, bij voorkeur biologisch
– 600ml Ketchup
– Beetje boter
– Bakblik
– Aluminiumfolie
– Oven

Werkwijze:
– Verpulver de beschuitjes, de hele rol, en gooi ze in een kom.
– Doe de gehakt er bij zorg dat het een beetje losjes door het beschuit geschud wordt.
– Snipper de uien in kleine blokjes en doe ze er bij.
– Voeg de twee eieren toe.
– kneed alles tot een homogeen geheel.
– Vet het bakblik in met een beetje boter.
– Doe een laagje ketchup in het bakblik.
– Doe het gehaktmengsel in drie lagen in het bakblik, afgewisseld met ketchup.
– Doe een dikke laag ketchup bovenop
– Dek het bakblik af met aluminiumfolie.
– Bak 100 minuten* in een oven op 125 graden.
– Haal het aluminiumfolie er af en bak nogmaals 20 minuten op 180 graden.

Meatloafadmin