Macaroni salade

Vandaag een recept voor een heerlijke macaroni salade, die ik al van kinds af aan, één a twee keer per jaar maak. Het water loopt me nu al in de mond.

Het recept heb ik ooit geleerd van een vrouw die kookte voor de Amerikaanse Olympische sporters. Niet geschikt voor mensen die aan de lijn doen, want er zitten een paar miljoen calorieën in. Echt.

Het onderstaande, inmiddels door geëvolueerde recept is voor vier personen, maar ik eet het ook makkelijk in m’n eentje op.

Benodigdheden:

– Een pak macaroni, maakt niet uit welke. Ik neem altijd volkoren.
– 10 eieren. EKO.
– 300ml (halve pot) mayonaise. Ik neem halfvol van Calvé.
– 50 ml (halve pot) mosterd. Franse mosterd, anders wordt het misschien te scherp.
– ongeveer 200 gram fijne suiker.
– Een potje geraspte paprika op zuur*
– Een potje geraspte selderie op zuur*
– Een potje geraspte worteltjes op zuur*
– Een pakje ham. Uiteraard ook EKO.
– 100 gram rookkaas.

Je zou verwachten dat een recept met deze ingrediënten ontzettend vet zou smaken, maar dan staat je een verrassing te wachten.

Werkwijze:

– Kook de macaroni goed gaar.
– Giet na het koken de macaroni goed af.
– Laat de macaroni afkoelen.
– Kook 10 eieren. Moeten 10 minuten doorkooken.
– Pel de eieren, snij ze in plakjes en voeg toe aan de macaroni.
– Meng in een kom de mayonaise en de mosterd.
– Voeg hieraan zoveel suiker toe dat je een lekkere zoete saus krijgt.
– Voeg de saus toe aan de macaroni.
– Giet de selderie, worteltjes en paprika goed af en voeg toe aan de macaroni.
– Snij de ham en/of kaas in blokjes en voeg toe aan de macaroni.
– Goed roeren en voor serveren even laten staan in de koelkast.

Belangrijk is dat het eindresultaat niet te veel vocht bevat.

En smullen maar…

Laat me even weten wat je van het recept vond.

* Je kunt ook een potje met geraspte  paprika, selderij én worteltjes bij elkaar in kopen, maar dat is iets minder lekker.

Macaroni saladeadmin