Hapsap

Vandaag een super simpel recept, dat de meesten van jullie wel zullen kennen, maar je zult maar net die éne zijn die dit nog niet wist. Dan lig je later op je sterfbed te mopperen, dat alles altijd zo moeilijk ging, zoals sinaasappels persen en dan vertelt één van je kleinkinderen dat het ook veel makkelijker had gekund allemaal. Damn wat zul je dan balen.

Om dat scenario te voorkomen, vandaag het recept voor hapsap.

Benodigdheden:
– Sinasappels
– Een gekarteld broodmes
– Voor de nette mensen een bord.

Werkwijze:
– Snij de sinaasappel in acht gelijke partjes.
– Doe een partje in je mond, met de schil naar buiten.
– Bijt eerst in het buitenste puntje van het vruchtvlees en zuig het sap naar binnen.
– Blijf zuigen en doe je kaken op en neer, zodat het partje steeds dieper je mond in schuift.
– Op het laatst duw je de schil met je vingers tegen je tanden aan om de laatste restjes sap te verwijderen.
– Daarna herhaal je het proces met een volgens partje.

Veel simpeler dan sinaasappels persen en naar mijn bescheiden mening ook veel lekkerder.

Hapsapadmin