Dirk heeft een virus gemaakt.

Dirk heeft een virale entiteit gemaakt,  in tekstvorm, niet veel anders dan een kettingbrief, met als doel inzicht te verschaffen in virale processen die ons dagelijks leven beïnvloeden, zoals religie, mode of kunst stromingen.

Een virale entiteit is een op zich zelf staand stuk informatie, die een kopieeropdracht bevat, die een gastheer systeem kan uitvoeren.

In de biologie wordt deze informatie opgeslagen als DNA of RNA en wordt de kopieeropdracht uitgevoerd door DNA-polymerase en ribosomen. In menselijke taal wordt deze informatie opgeslagen in woorden en zinnen, en wordt de kopieeropdracht uitgevoerd door een mens. In computers wordt deze informatie opgeslagen in code en wordt de kopieeropdracht uitgevoerd door een programma of operating systeem.

Een duidelijk voorbeeld van een virale entiteit is de kettingbrief. In zijn simpelste vorm staat er alleen in “kopieer deze brief”, maar op die manier zal dit niet erg succesvol zijn als virale entiteit. De meeste kettingbrieven bevatten daarom een beloning voor het doorsturen, zoals geluk, liefde of geld, maar ook een bedreiging voor het ‘verbreken van de ketting’. Dat kettingbrieven aan evolutie onderhevig zijn, en dus beter worden, is te lezen in dit onderzoek.

In feite zal alles dat oproept tot zijn eigen replicatie, in welke vorm dan ook, evolueren en dus beter worden in oproepen tot replicatie. Evolutie is de drijvende kracht van de natuur, waardoor steeds ingewikkeldere of subtiele levensvormen en virale entiteiten zullen ontwikkelen.

Christendom en Islam zijn twee voorbeelden van kettingverhalen die danig uit de hand gelopen zijn en bomvol psychologische trucjes zitten om mensen te overtuigen het door te geven. Sommige soorten religie zijn schadelijk, andere verkwisten alleen een beetje van de energie van de gastheer. Beter begrip van virale entiteiten kan besmette mensen helpen zich hier tegen te weren.

Belangrijke nuance is dat het christendom en de islam meer zijn dan alleen een bijbel of koran, maar dat deze virale entiteiten ook rituelen en gedragingen omvatten, alsmede geldstromen, status identificatie en interacties met andere virale entiteiten zoals cultuur.

Of we het nu willen of niet, we zijn allemaal besmet. In zekere zin zijn cultuur, kunst stromingen, architectuur stijlen, mode, en internet hypes ook virale entiteiten. Je ontkomt er niet aan als mens, dus het is goed om te begrijpen wat het is en hoe het werkt.

Meer informatie over het virus, en het virus zelf vind je op www.viralentity.com (In het Engels).

 

Dirk heeft een virus gemaakt.admin
00

Leave a Reply

Your email address will not be published.