Bijna alle houthandels zijn prutsers

De schaarhoogwerker was binnen, dus ik dacht snel even wat hout te bestellen voor het nieuwe atalier. Om precies te zijn 450 vierkante meter OSB plaat.

Ik begin meteen bij de groothandels, Trima, Intplywood en Ret. Allemaal hebben ze mijn hout op voorraad en dat kunnen ze binnen 48 uur leveren. Alleen niet aan mij. Zij leveren alleen aan houthandels. Damn. Begint al goed.

Dan maar een mailtje naar de twee grote leveranciers die wel aan kleinere bedrijven leveren, Pontmeyer en Jongeneel, maar beiden konden me pas over vele weken leveren?! WTF?

Als ze de groothandel zouden bellen, dan rijdt die, gratis, langs mijn toko om het hout te leveren. Dan hoeven ze slechts één telefoontje te doen en hebben ze snel een paar honderd euro verdiend. Maar kennelijk willen ze wachten tot ze een hele vrachtwagen in één keer kunnen bestellen, om zo nog meer aan mij te kunnen verdienen.

Maar ondertussen ligt mijn project stil. Ik heb geen hout, dus ik kan het nieuwe atelier niet bouwen. Dus ik mail zo’n beetje alle houthandels in Overijssel en Gelderland. 26 stuks. Met de vraag of ze wat hout voor me wilden bestellen.

Daar kan iemand snel geld aan verdienen. Ik verwacht dat de telefoon roodgloeiend gaat staan mijn mailbox gaat ploffen, maar wat denk je.

Slechts één houthandel neemt de moeite om binnen een uur te reageren. Één reageerde 8 uur later , een derde na 24 uur en een vierde na acht dagen.

Wat zijn die andere bedrijven allemaal aan het doen? Dat zijn geen houthandels maar gewoon alleen hout. Als alle bedrijven in Nederland zo sloom zijn dan snap ik waar die crisis vandaan komt.

Die éne houthandel die wel snel reageerde heeft meteen een grotere bestelling van mij gekregen. Ik had namelijk nog veel meer nodig.

Als je ooit snel hout nodig hebt, van een bedrijf dat je mailtjes beantwoord en dat goed werk levert tegen een redelijke prijs, dan raad ik jullie Kees van ‘t Hullenaar hout aan. Nette mensen, die duidelijk communiceren en een eerlijke boterham verdienen. Gelukkig zijn ze er nog.

 

Bijna alle houthandels zijn prutsersadmin
10

One comment on "Bijna alle houthandels zijn prutsers"

  1. Arnold Koomen on

    Beste Dirk?

    Pijnlijk om dit bericht op dit moment (het is november) over mijn bedrijf (Jongeneel) te lezen. Graag neem ik contact met u op om uit te zoeken wat er is gebeurd. Ik hoop natuurlijk hiermee uit te sluiten dat dit vaker gebeurt. Misschien wilt u mij uw telefoonnummer mailen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.