Atelier, episode 6

Vandaag het vervolg van de bouw van ons nieuwe atelier.

De grote wand is af, de wand naar het kantoor ook, dus ik mocht eindelijk beginnen aan de trap die naar de editset zal gaan leiden. Nu begint het leuke werk.

De trap bestaat uit elementen die een grote balk hebben, die gelijk dienst doet als het binnenwerk van de trapleuning, een kleine balk die meteen dienst doet als de muur van de editset en de wc en daar aan vast twee dwarsbalken die de traptreden moeten dragen.

De elementen worden aan elkaar vastgezet met balkjes die aan beide zijden precies 3,75 graden verstek gezaagd zijn, zodat elk element precies 7,5 graden gedraaid wordt t.o.v. de vorige en er een mooie wenteling in de trap komt, met een straal van 2m30.

Na de trap kon de muur van de WC gebouwd en daarna de vloer van de editset.

Nu begint het toch al een klein beetje op het originele ontwerp te lijken.

Ondertussen is mijn vriendinnetje de vloer aan het schoonmaken met een gehuurde schrobmachine. Over traditionele rolverdeling gesproken. Er ligt een dikke laag olie en troep, dus het is goed te zien waar wel en waar niet schoon gemaakt is.

Verder nog een kleine wijziging in het ontwerp. In het kantoor komt een vide, op de plek waar eigenlijk de geheime ruimte boven het plafond bedacht was. Dat werkt erg mooi, qua lichtval, en de vide kan gebuikt worden als plek om te tekenen of om eventueel een middagdutje te kunnen doen.

Atelier, episode 6admin
00

Leave a Reply

Your email address will not be published.